O incursiune în viața comunității evreilor și a romilor din Bacău în perioada celui De-al Doilea Război Mondial. Fragmente din istoria comunității locale ne sunt dezvăluite prin intermediul ilustrațiilor: violențele antisemite izbucnite în preajma alegerilor locale din Bacău din 1937, continuând cu excluderea evreilor din viața profesională în contextul revizuirii cetățeniei din 1938, evacuarea cimitirului evreiesc din Bacău în 1940, evacuarea evreilor din mediul rural și adunarea lor la Moinești, Târgu Ocna și Bacău, obligativitatea purtării semnului distinctiv steaua galbenă în 1941, deportarea la muncă obligatorie începând cu august 1941 sau deportarea romilor în Transnistria în 1942.
Expoziția „Povestiri din Holocaust. Bacău” este organizată în cadrul proiectului „Povestiri din Holocaust. Istorii locale”, realizat de Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, finanțat de Fundația EVZ prin programul „Local History”, cu sprijinul partenerilor locali: Colegiul Economic „Ion Ghica”, Liceul Tehnologic „Anghel Saligny”, Consiliul Județean Bacău, Primăria Municipiului Bacău, Complexul Muzeal „Iulian Antonescu”.
La realizarea panourilor de bandă desenată au contribuit elevi și cadre didactice de la liceele partenere.
Ilustratori:
- Octavian Ungureanu
- Anghel Șerban și Ionuț Popescu – autori premiați în cadrul Festivalului Internațional de Benzi Desenate Istorice de la Brașov.