skip to Main Content
Antisemitismul AUR recidivează

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” condamnă manifestările negaționiste ale partidului extremist AUR.
Astăzi, un lider AUR, protejat de imunitatea parlamentară, a catalogat Holocaustul din România drept o „simplă lecție” sau o „temă minoră” în sistemul educațional. Genocidul, distrugerea unei comunități pe criterii etnice să fie oare un subiect minor ce poate fi expediat în cadrul unei lecții în sistemul educațional?

Amintim că gestul simbolic de asumare a responsabilității guvernului Ion Antonescu pentru exterminarea a peste 300 mii de evrei și 11 mii de romi, de către președinția și guvernul României începând cu 2004 a reprezentat o contribuție importantă la aderarea României la NATO și UE. A nega Holocaustul, în spatele imunității parlamentare, nu face decât să întrețină ura antisemită, ale cărei consecințe politice au dus la Holocaust. A nega Holocaustul este o expresie clară de a nega democrația.

Afirmațiile reprezentantului AUR : https://www.g4media.ro/aur-afirmatii-scandaloase-istoria-holocaustului-o-tema-minora-ridicata-la-rangul-de-materie-o-actiune-sistematica-de-subminare-a-calitatii-invatamantului-din-romania.html

3 ianuarie 2022

Serviciul Administrativ-Comunicare
Departament Relații Publice și programe cultural-educative
E-mail: office@inshr-ew.ro
Tel. + 40-21-318 09 39

Back To Top
×Close search
Search
Skip to content