skip to Main Content
Atunci când politicienii fac legi, dar nu le respectă

Aflăm cu stupoare din mass-media că astăzi, 28.12.2022, la ședința Consiliului Local al Sectorului 2, București, au fost luări de cuvânt care au acuzat Institutul „Elie Wiesel” că ar avea o „preocupare vizavi de rescrierea istoriei României şi demolarea cultului eroilor martiri” ai neamului românesc (https://www.agerpres.ro/administratie/2022/12/28/proiectul-privind-desfiintarea-bustului-lui-mircea-vulcanescu-respins-de-consiliul-local-sector-2-1035824 și https://www.stiripesurse.ro/bust-mircea-vulcanescu-sector-2_2721260.html)

Prin urmare, facem următoarele precizări:

  • Institutul „Elie Wiesel” nu este implicat în proiectul de hotărâre și rezultatul votului privind bustul lui Mircea Vulcănescu, persoană condamnată pentru crime de război. Rezultatul votului arată că o parte dintre aleșii locali PNL și USR au votat pentru, iar ceilalți consilieri împotrivă.
  • De asemenea, ne exprimăm îngrijorarea că aleșii locali nu au înțeles faptul că:
    • În România, în 2015, aleșii naționali (Parlamentul) au votat o lege care nu se respectă, iar astăzi au ratat șansa de a arăta că în România funcționează domnia legii și nu a mitologiei.
    • În România, guvernul a adoptat „Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură aferentă perioadei 2021–2023”. Această politică publică rămâne numai pe hârtie, câtă vreme criminali de război, membrii ai guvernului Antonescu, continuă să fie tratați de către autorități drept modele civice și au parte de cult public.

Serviciul Administrativ-Comunicare
Departament Relații Publice și programe cultural-educative
E-mail: office@inshr-ew.ro
Tel. + 40-21-318 09 39

Back To Top
×Close search
Search
Skip to content