skip to Main Content

Invitație la candidatură: Școala de primăvară „Locuri ale Memoriei Holocaustului în România”, Șimleu Silvaniei, 21-25 mai 2019

Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” în colaborare cu Muzeul Memorial al Holocaustului din Transilvania de Nord lansează un apel de candidaturi pentru participarea la Școala de primăvară cu tema „Locuri ale memoriei Holocaustului în România”, care va avea loc la Șimleu Silvaniei în perioada 21-25 mai 2019.

Școala de primăvară propune un curs intensiv de cinci zile în care vor fi analizate procesele de construcție a memoriei publice a Holocaustului în România postcomunistă, mai precis modalităţile prin care memoria Holocaustului a apărut și s-a dezvoltat în discursuri și practici oficiale.

Programul se adresează studenţilor sau absolvenţilor cu licenţă din România pentru care Holocaustul prezintă un interes de cercetare.

Locuri disponibile: 10
Modalitatea de înscriere: transmiterea unei scrisori de recomandare și a formularului de candidatură completat, într-un e-mail cu subiectul „Școala de primăvară 2019_Numele candidatului” la adresa: soniacatrina@gmail.com.
Data limită pentru depunerea candidaturilor: 5 aprilie 2019 22 aprilie 2019
Comunicarea rezultatului selecției participanților: 15 aprilie 2019 25 aprilie 2019
Formular de candidatură

Informații complete privind Școala de primăvară „Locuri ale memoriei Holocaustului în România”

Programul școlii de primăvară

Call for Applications: Spring School “Memoryscapes of the Holocaust in Romania”, May 21-25, 2019, Simleu Silvaniei

The `Elie Wiesel` National Institute for the Study of the Holocaust in Romania, in collaboration with the Northern Transylvania Holocaust Memorial Museum is pleased to invite applications for ten fellowships to attend the Spring School on the “Memoryscapes of the Holocaust in Romania” from May 21 to May 25, to be held in Șimleu Silvaniei.

The Spring School proposes an intensive five-day course of study to deepen the understanding of the processes of Holocaust public memory building in post-communist Romania, of the ways by which Holocaust memory emerged and developed in official discourses and practices.

The program is open to Romanian faculty and graduate students who devote their research interest to Holocaust studies.

Available fellowships: 10
Application method: sending a letter of recommendation and the filled form of application by e-mail to soniacatrina@gmail.com, having the subject line “Spring School 2019_Name of Student”.
Deadline for submitting the application: April 5th, 2019 April 22, 2019
Applicants will be notified on 15th of April 2019 April 25, 2019.

Application form
Full details regarding the spring School “Memoryscapes of the Holocaust in Romania”
Agenda of the Spring School

Back To Top
×Close search
Search
Skip to content