skip to Main Content

Expoziție internațională: Între viață și moarte. Cazuri de salvare a evreilor în timpul Holocaustului

Joi, 3 octombrie 2019, de la ora 18:00, la Muzeul Național al Țăranului Român va avea loc deschiderea oficială a expoziției internaționale „Între viață și moarte. Cazuri de salvare a evreilor în timpul Holocaustului”.

Inaugurată cu o săptămână înainte de Ziua Națională de Comemorare a victimelor Holocaustului în România, expoziția itinerantă prezintă poveștile unor supraviețuitori ai Holocaustului și ale unor salvatori din unsprezece țări,

Proiectul este o inițiativă comună a Rețelei Europene Memorie și Solidaritate (European Network Remembrance and Solidarity), a Muzeului de Istorie a Evreilor Polonezi POLIN (Varșovia) și a Centrului Memorial al Eroilor Tăcuți-Berlin (Silent Heroes Memorial Center).

„Între viață și moarte. Cazuri de salvare a evreilor în timpul Holocaustului” prezintă povești din unsprezece țări europene: Croația, Danemarca, Franța, Germania, Ungaria, Lituania, Olanda, Polonia, România, Slovacia și Ucraina. Partea românească a expoziției va înfățișa poveștile lui Andrei Călăraşu și Magdalena Stroe.

Panelul despre Holocaustul din România a fost dezvoltat în parteneriat cu Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”.

Conturând poveștile supraviețuitorilor și ale salvatorilor, expoziția scoate în evidență complexitatea relațiilor interumane în condiții extreme. Testimonialele sunt prezentate pe un fundal istoric mai larg ce permite o mai bună înțelegere a șanselor de supraviețuire pe care evreii le aveau la fața locului și a posibilităților salvatorilor de a-i ajuta.

Expoziția poate fi vizitată la Muzeul Național al Țăranului Român în intervalul 3 octombrie (ora 18:00)-19 octombrie.

Back To Top
×Close search
Search
Skip to content