skip to Main Content

Povestiri din Holocaust. Istorii locale
3-4 decembrie 2021, Bacău-Suceava

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” organizează în perioada 3 decembrie 2021 – 4 ianuarie 2022, în municipiile Bacău și Suceava, expoziții stradale de bandă desenată care prezintă fragmente din istoria comunităților locale în perioada Holocaustului din România.

Expoziția „Povestiri din Holocaust. Bacău” va fi inaugurată vineri, 3 decembrie 2021, la ora 12:30, pe esplanada din fața Complexului Muzeal „Iulian Antonescu” din Bacău și va putea fi vizionată până pe data de 3 ianuarie 2022.

În Suceava, vernisajul „Povestiri din Holocaust. Suceava” va avea loc sâmbătă, 4 decembrie 2021, începând cu ora 11:30, în zona centrală, pe esplanada municipiului Suceava. Expoziția va fi deschisă până la data de 4 ianuarie 2022.

O lecție de istorie altfel și totodată un proiect al memoriei, „Povestiri din Holocaust. Istorii locale” este realizat de Institutul „Elie Wiesel” și finanțat de Fundația EVZ (Republica Federală Germania) prin programul „Local History”. Prin intermediul artei, proiectul ne aduce mai aproape de istoria comunității în care locuim, încurajându-ne să o descoperim și să o înțelegem. Poveștile despre viața evreilor sau romilor din diverse localități din România, trimiși la muncă obligatorie, deportați în Transnistria, excluși din viața economică, socială, culturală, ne sunt dezvăluite cu ajutorul benzilor desenate, realizate de ilustratorii Octavian Ungureanu, Ionuț Popescu, Anghel Șerban. La pregătirea conținutului expozițiilor au colaborat cercetători ai Institutului, elevi și cadre didactice de la liceele partenere.

„Povestiri din Holocaust. Istorii locale” debutează cu expozițiile de bandă desenată din Bacău și Suceava și va continua în 2022 cu ilustrarea istoriei tragediei comunităților de evrei și romi din Vrancea, Galați, Dolj și Argeș.

La Bacău, expoziția este realizată în parteneriat cu Colegiul Tehnologic „Anghel Saligny” și Colegiul Economic „Ion Ghica”, cu sprijinul Consiliului Județean Bacău, al Primăriei Municipiului Bacău și al Complexului Muzeal „Iulian Antonescu”.

Expoziția din Suceava este organizată în parteneriat cu Colegiul Național „Ștefan Cel Mare”, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, Consiliul Județean Suceava și Primăria Municipiului Suceava.

 

Serviciul Administrativ-Comunicare
Departament Relații Publice și programe cultural-educative
E-mail: office@inshr-ew.ro
Tel. + 40-21-318 09 39

Back To Top
×Close search
Search
Skip to content