skip to Main Content

Zilele filmului
„MEMORIA HOLOCAUSTULUI”

În perioada 25-28 ianuarie 2024, la Cinema Muzeul Țăranului, Zilele Filmului „Memoria Holocaustului” ne impulsionează să descoperim istoria dintr-o perspectivă diferită, prin arta cinematografică.

Cea de-a cincea ediție este organizată de Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român, Institutul Goethe din București, cu sprijinul Ambasadei Republicii Federale Germania și al Independența Film, în contextul Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

Documentare și producții artistice internaționale ne amintesc de unul dintre cele mai întunecate episoade din istoria Europei și a României, Holocaustul. Ne vorbesc despre o realitate care astăzi ne este străină, despre atrocități pe care nu le putem înțelege, dar care au existat. Ne arată cum aceste evenimente și-au pus amprenta asupra celor care le-au trăit și asupra generațiilor care le-au urmat, ne aduc în prim-plan dileme despre dreptate, răzbunare sau iertare și ne avertizează în privința riscului de a uita istoria.

În perioada 25-28 ianuarie 2024, la Cinema Muzeul Țăranului, vor avea loc proiecții de filme pe tema Holocaustului. Accesul este GRATUIT.

FILME

Joi, 25 ianuarie 2024
18:00 –    Deschiderea oficială.
18:30 –  Herr Zwilling und Frau Zuckermann,  2h06`, Volker Koepp, documentar.

Sâmbătă, 27 ianuarie
16:00 –  Where is Anne Frank? 1h39`, Ari Folman, animație.
18:00  – Everything is Illuminated, 1h46`, Liev Schreiber, film artistic.

Duminică, 28 ianuarie
16:00 –  A Journey into the Holocaust, 1h33`, Paul Bachow, documentar.
18:00 – La Rafle, 1h55`, Rose Bosch, film artistic.

Un program organizat de     

În parteneriat cu:             

Cu sprijinul:   

Back To Top
×Close search
Search
Skip to content