skip to Main Content
Expoziție de bandă desenată în Craiova: Povestiri din Holocaust. Istorii locale

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, în parteneriat cu Muzeul de Artă Craiova organizează în perioada 26 noiembrie 2022 – 6 ianuarie 2023, o expoziție de bandă desenată care prezintă fragmente din istoria comunităților locale de evrei și romi în perioada Holocaustului din România. 

„Povestiri din Holocaust. Dolj” va fi inaugurată sâmbătă, 26 noiembrie 2022, începând cu ora 14:00, în curtea Muzeului de Artă din oraș. Expoziția va putea fi vizitată până la data de 6 ianuarie 2023.

O lecție de istorie altfel și totodată un proiect al memoriei, „Povestiri din Holocaust. Istorii locale” este realizat de Institutul „Elie Wiesel” și finanțat de Fundația EVZ (Republica Federală Germania) prin programul „Local History”. Prin intermediul artei, proiectul ne aduce mai aproape de istoria comunităților în care locuim, încurajându-ne să o descoperim și să o înțelegem.

Exmatricularea elevilor și a studenților evrei din școli, excluderea din viața economică, socială, închiderea în lagăre de muncă forțată, deportările și exterminările în Transnistria sunt câteva episoade din istoria comunităților de evrei și romi, „povestite” prin intermediul benzilor desenate, realizate de ilustratorii Octavian Ungureanu și Anghel Șerban. Elevi și cadre didactice de la Colegiul Național „Elena Cuza” din Craiova au colaborat cu cercetătorii Institutului la pregătirea conținutului expoziției.

„Povestiri din Holocaust. Istorii locale” a început în decembrie 2021 cu expozițiile de bandă desenată din Bacău și Suceava, a urmat ilustrarea istoriei tragediei comunităților de evrei și romi din Galați, Vrancea, Argeș și încheie în județul Dolj seria povestirilor din Holocaust, despre comunități de evrei și romi din perioada Holocaustului.

Detalii despre proiect: https://www.inshr-ew.ro/portfolio-item/holocaustul-in-romania-istorii-locale/

22 noiembrie 2022

Serviciul Administrativ-Comunicare
Departament Relații Publice și programe cultural-educative
E-mail: office@inshr-ew.ro
Tel. + 40-21-318 09 39

Back To Top
×Close search
Search
Skip to content