skip to Main Content
Expoziție de bandă desenată în Pitești: Povestiri din Holocaust. Istorii locale

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș organizează în perioada 14 octombrie 2022 – 14 noiembrie 2022, în municipiul Pitești, o expoziție stradală de bandă desenată, care prezintă fragmente din istoria comunităților locale de evrei și romi în perioada Holocaustului din România.

„Povestiri din Holocaust. Argeș” va fi inaugurată vineri, 14 octombrie 2022, începând cu ora 12:00, în fața Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu” din oraș. Expoziția va putea fi vizitată până la data de 14 noiembrie 2022.

O lecție de istorie altfel și totodată un proiect al memoriei, „Povestiri din Holocaust. Istorii locale” este realizat de Institutul „Elie Wiesel” și finanțat de Fundația EVZ (Republica Federală Germania) prin programul „Local History”. Prin intermediul artei, proiectul ne aduce mai aproape de istoria comunităților în care locuim, încurajându-ne să o descoperim și să o înțelegem.

Poveștile despre viața evreilor și romilor nomazi și sedentari din județul Argeș, excluși din viața economică, socială, culturală, trimiși la muncă obligatorie, deportați în Transnistria, ne sunt dezvăluite cu ajutorul benzilor desenate realizate de ilustratorii Octavian Ungureanu, Anghel Șerban, Tudor Smarandache. La pregătirea conținutului expozițiilor au colaborat cercetători ai Institutului, elevi și cadre didactice de la Colegiul Național „I.C. Brătianu” și Colegiul Național „Zinca Golescu”.

„Povestiri din Holocaust. Istorii locale” a început în decembrie 2021 cu expozițiile de bandă desenată din Bacău și Suceava, a urmat în primăvara acestui an ilustrarea istoriei tragediei comunităților de evrei și romi din Galați, Vrancea și continuă cu prezentarea povestirilor din perioada Holocaustului, despre comunitățile din Argeș și Dolj.

Detalii despre proiect: https://www.inshr-ew.ro/portfolio-item/holocaustul-in-romania-istorii-locale/

10 octombrie 2022

Serviciul Administrativ-Comunicare
Departament Relații Publice și programe cultural-educative
E-mail: office@inshr-ew.ro
Tel. + 40-21-318 09 39

Back To Top
×Close search
Search
Skip to content