skip to Main Content

Seminar: „Elie Wiesel și memoria Holocaustului”, 27 ianuarie

27 ianuarie 2020, ora 12:00
București

Luni, 27 ianuarie 2020, la sediul Institutului „Elie Wiesel” din București va avea loc seminarul „Elie Wiesel șimemoria Holocaustului”.

Proiectul educațional este organizat în contextul Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului și se adresează elevilor de liceu.

Seminarul își propune să transmită memoria Holocaustului în rândul generațiilor de tineri și, în aceeași măsură, să promoveze combaterea intoleranței, rasismului, xenofobiei și antisemitismului.

Participarea la seminar:

  • Realizarea unui eseu în limba română, engleză sau franceză (4.000-6.000 caractere cu spații incluse) sau a unei lucrări artistice (la alegere între grafică și pictură) pe tema seminarului „Copilăria și adolescența în Holocaust”, plecând de la romanul autobiografic „Noaptea”, care ridică întrebări dificile despre comportamentul uman.
  • Lucrările vor fi trimise prin e-mail la adresa soniacatrina@gmail.com până la data de 20 ianuarie în următorul format:
    (1) doc/pdf pentru eseu (se recomandă alinierea textului scris, de preferință, la 1,5 și introducerea unui antet cu numele elevului, clasa, liceul, profesor coordonator);
    (2) scan/fotografie pentru lucrările artistice realizate pe foaie specială de desen.
  • Lucrările transmise vor fi evaluate și doar 20 vor fi selectate pentru participarea la seminarul din 27 ianuarie.
  • Lucrările selectate vor fi premiate cu Diploma de excelență „Elie Wiesel”, însoțită de un premiu oferit de către Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”.

Detalii complete privind evenimentul și modalitățile de participare.

Back To Top
×Close search
Search
Skip to content